Top

In memoriam Ivo Valkenburg

Tekst: Albert Poutsma

“Liefde voor de Aarde maakt woestijnen groen, zout water zoet, en laat bomen groeien waar eerder alles doodging. Liefde voor gezondheid helpt mensen zichzelf te helen. Liefde voor kinderen verandert scholen in plekken waar talenten maximaal worden ontwikkeld. Liefde voor de vijand brengt relaties tot leven. Liefde voor medewerkers laat bedrijven en organisaties floreren. Liefde voor economie creëert welzijn en geluk voor de samenleving.” Ivo Valkenburg

Gisteren bereikte ons het bericht, dat Ivo Valkenburg afgelopen weekend op 56-jarige leeftijd is overleden.

Na zeven jaar met zijn gezin in de bergen van Transsylvanië te hebben gewoond, keerde Ivo in 2020 terug naar Nederland. Toen belde hij ook met de redactie van de Krant van de Aarde: “Wat een fijne krant, dáár wil ik heel graag aan bijdragen.”

Het thema ’inspiratie’ leek speciaal voor Ivo gemaakt. In de anderhalf jaar dat Ivo redactioneel met ons samenwerkte kregen we prachtige verhalen, meest interviews met mensen uit zijn netwerk, allemaal met een bijzonder verhaal. Ook berichtten wij over zijn boek Niet gezwicht voor de wereld – Transitie in de voetsporen van Kahlil Gibran waarin hij eveneens inspirerende mensen interviewde.

Helaas duurde de samenwerking veel te kort.

Ivo, bedankt voor al je bijdragen in de Krant van de Aarde.

We wensen Ivo’s partner Lili en zoon Edwin alle sterkte in deze moeilijke tijd.

Wat vindt u van dit artikel?

Albert Poutsma is voorzitter van de stichting Dag van de Aarde en uitgever van de Krant van de Aarde. Hij werkte jarenlang samen met verschillende internationale uitgeverijen o.a. in de Financiële sector. Hij wil met de Krant van de Aarde de schoonheid maar ook de kwetsbaarheid van de Aarde tonen. "Op die manier kunnen werken aan de bewustwording van lezers en bijdragen aan een kentering in opinies, keuzes en koopgedrag".