Top

Boeken als welkomstgeschenk bij een abonnement

Hier vind je de boeken die je kunt kiezen bij een abonnement. Klik op de afbeelding van het boek van je keuze om naar het aanmeldformulier te gaan.

Dierethiek en veehouderij

Vanuit de ethiek is er veel kritiek op de veehouderij. De sector heeft zich daar nooit goed tegen verweerd, en veel mensen denken dat de veehouderij niet te verenigen is met enige vorm van ethiek. In dit boek onderzoekt Bart Gremmen welke ethische stroming wél past bij de bestaande veehouderij.

9789043922913 Een goede band - Cover 2 -verkleind

Een goede band van David Bradford en Carole Robin leest als een masterclass in uitzonderlijk gezonde relaties, en biedt een sleutel tot geluk, succes én ontspanning. Die gezonde relaties zijn niet vanzelfsprekend en vaak hebben we moeite dergelijke diepe verbindingen aan te gaan en vast te houden.

Foto voorzijde boek - verkleind

Dichter Jan Kleefstra vergezelde Henry Mentink tijdens diens Krui-tocht in het voorjaar van 2022. Het werd een voettocht met een kruiwagen vol Aarde, van Varik in de Betuwe naar de Franse hoofdstad. Jan beschrijft op poëtische wijze de tocht van 45 dagen die hij deels daadwerkelijk meeliep.

Gezond met Nature Bliss

Een visueel medicijn: natuur in onze leef- en werkomgeving. Yvette van den Berg (1966) is ervaringsdeskundige als het gaat om het beleven van de helende werking van natuur. In haar drukke leven gaat zij regelmatig het bos in om zich op te laden

Het Mongoolse paard 774x1200

In dit liefdevolle en ook humoristische boek beschrijft Hesther Selbeck, in een stijl die bij vlagen doet denken aan het dagboek van Bridget Jones, haar werk als systeemtherapeut in de Jeugd GGZ. Zij ontwikkelde de vernieuwende Contextuele Paardentherapie (CPT).

9789020220926 Het gaslight proces - cover

Gaslighting is een vorm van verborgen narcisme, waarbij de gaslighter een loopje neemt met de werkelijkheid en het slachtoffer wordt weggezet als gek of overgevoelig. Dr. Robin Stern laat zien hoe de zogeheten gaslighttango werkt.

Vier handen op een lege buik -789x1200 - vk

Met het verhaal van Nicole & Alexander. In ’Vier handen op een lege buik’ vertellen ouders in twaalf verhalen over het verlies van hun kind(eren) en de impact die dit op hun relatie heeft. In dit boek vertellen de ouders welke aspecten van de rouw van invloed zijn geweest op hun relatie en welke moeilijkheden en uitdagingen ze in het rouwproces zijn tegengekomen.

In 10 stappen energieker

Wil je echt leven vanuit je hart en bruisen van energie? Wil je meer in balans zijn en krachtiger in het leven staan? Dit boek geeft je de handvatten om die verandering bij jezelf te verwezenlijken, zodat je kunt doen wat jij belangrijk vindt in jouw leven.

en verhaal met schubben_omslag

Tijdens een ceremonie met een bladerdrank uit het oerwoud ontmoet Anne Broeksma niet zichzelf, maar het schubdier: een geheimzinnig boomdraakje dat het meest gestroopte zoogdier ter wereld blijkt. Haar obsessie brengt haar de hele wereld over, van de regenwouden in Cambodja tot de savannes van Tanzania.

kaas = NL

Kaas en Nederland worden vaak in een adem genoemd. Bovendien worden kaas en Nederland verbonden met een nostalgische idealisering van het platteland. Dit boek zoekt de werkelijkheid achter de mythe van ‘kaas als typisch voor Nederland’. Alles wat met kaas te maken heeft wordt op de studietafel gelegd.

Kom je ook

Een orgasme is de cherry on top van je seksleven maar een hoogtepunt bereiken is niet voor iedereen altijd even makkelijk. Hoe meer je erover weet en durft te ontdekken en te communiceren, hoe meer plezier je zult ervaren. Dat geldt al helemaal als je je misschien (nog) niet helemaal thuis voelt in je lichaam.

Moederziel

Vijf jaar is Sophie als haar moeder van de ene op de andere dag haar gezin verlaat en nooit meer terugkomt. Hoewel Sophie zich haar hele jonge leven afvraagt waarom haar moeder is vertrokken, is ze een modelleerling op school en vliegt ze in no time door haar studie. Het gevoel van gemis blijft…

Daaf Duif

Daaf Duif is de dapperste duif der duiven. Ga mee op avontuur met Daaf Duif en zijn maatje Dribbel om Rotkat te verslaan. Dit boek zit vol met grappige stukjes, enge stukjes en heel veel koekstukjes… maar absoluut geen saaie stukjes!

boek One day

Hoe kun je bewuster leven? Hoe voeg je meer tijd toe aan je dag en leven? Hoe haal je alles uit jezelf en het leven? Time flies when you’re having fun, maar kun je ook plezier beleven zonder dat de tijd als een raket voorbijvliegt? Ja, dat kan. De One Day Methode geeft inzichten en tools om het maximale uit je tijd en jezelf te halen.

Polder - verkleind

Na haar verblijf in het Hoge Noorden, waar Marieke ten Berge haar inspiratie haalde voor haar prenten in Noord, trekt ze nu de polder in. In haar kenmerkende stijl en de schitterende kleuren uit de natuur portretteert ze 36 dieren, van de grutto en de laatvlieger tot de das, de ringslang en de wezel. Eva Moraal geeft de dieren hun stem.

9789020221251 Leugens die je jezelf vertelt - cover - vk

Heb je het gevoel dat je vastzit in je leven? Vraag je je af waarom? In Leugens die je jezelf vertelt onthult psychotherapeut Jon Frederickson op welke manieren we onszelf voor de gek houden en hoe we daar uit kunnen komen. Aan de hand van tientallen verhalen en voorbeelden laat hij zien hoe de ogenschijnlijke oorzaak van onze problemen bijna nooit de echte oorzaak is.

covervoorkant

Marise komt terecht in de met nevelen omhulde wereld van het online vreemdgaan. Ze besluit er serieus werk van te maken en geniet van de macht en aandacht. Gedreven door nieuwsgierigheid stelt zij haar huwelijk in de waagschaal en kiest voor haar Verlangenlijst.

tussen aardappels en aardolie

Tussen aardappels en aardolie is een roman in een mooie, beeldende stijl over het moderne boerenleven. Na haar huwelijk met een hardwerkende polderboer moet Nina, een jonge, bereisde vrouw, voor haar gezin het gevecht aan met familiegeheimen en met een agrarische leefwereld waar families door olie en mechanisering worden opgejaagd.

Vuureiland

Wilson is een spin die zich van alles afvraagt. En dat brengt hem regelmatig in de problemen. Op een dag belandt hij door zijn nieuwsgierigheid op een onbewoond eiland. Maar is het eiland wel zo onbewoond..? Wilson ontmoet vreemde vogels, supertrage schildpadden en een mensenmeisje dat voor niemand bang is.

watnu

De auteurs gebruiken de klimaatproblematiek als voorbeeld om verandering van grootschalige gedragspatronen in een concrete context te bestuderen. Grootschalige verandering van ons éigen gedrag is nodig om de schadelijke gevolgen van klimaatverandering te beperken.

Zo kan het niet langer - cover - verkleind

We staan op een cruciaal punt in de klimaatcrisis en met het oude, mannelijke leiderschap gaan we het niet redden. Ralien Bekkers put uit haar ervaringen bij internationale organisaties, waaronder de VN, om te laten zien dat er iets grondig mis is met het mannelijke machtsmonopolie.

AC_VUISJE_(eendopzolder)_rug13.8mm_v04_lc.indd

Marja Vuijsjes fascinatie voor vogels is er al van jongs af aan. In de afgelopen jaren schreef ze diverse literaire non-fictieverhalen met vogels in de hoofdrol. Die zijn in dit boek bijeengebracht en voorzien van schitterende illustraties van Ien van Laanen.

9789045049403 - vk

Wat typeert de rivierdonderpad, de kievit, de steenhommel en de kleine ijsvogelvlinder? Dat kun je eigenlijk pas echt goed beschrijven na zorgvuldige beschouwing van het dier in zijn eigen habitat.