Top

Wacht maar even

Tekst: Frans van der Beek | Beeld: Bigstock

Pakjes bezorgen is niet bepaald milieuvriendelijk. Webshops denken dat ze de klant een plezier doen door de volgende morgen met het gewenste product op de stoep te staan. Dat is onjuist.

Duurzame bezorgopties

Uit onderzoek blijkt dat slecht 13 procent van de consumenten dat per se wil. Meer dan een kwart vindt het zelfs oké als de bestelling vijf dagen op zich laat wachten.

Bijna 60 procent wil dat webshops actief informeren over de duurzaamste bezorgoptie waardoor de leveranciers de bestellingen kunnen combineren per postcodegebied.

De meeste webshops geven die keuze nog niet. Wie online iets koopt en dat milieubewust wil doen, kan dus maar beter kiezen voor een webshop die deze optie wel biedt. En als al die chauffeurs dan ook nog eens bereid zijn de motor af te zetten tijdens het bezorgen, dan gaan we de goede kant op. Alle beetjes helpen, nietwaar?

Wat vindt u van dit artikel?

Frans van der Beek was een van de vaste presentatoren in de gouden tijd toen Radio Veronica vanaf de Noordzee programma’s maakte voor een miljoenenpubliek. Later werd hij nieuwslezer en de eerste hoofdredacteur van de Veronica Gids. Daarna kwamen er prachtige tijden bij de Veronica Omroep Organisatie (VOO) en grote magazine ’s zoals Penthouse. Voor de Krant van de Aarde volgt Frans de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid op de voet. Hij ergert zich aan de wijze waarop we van de Aarde lenen en weigeren om terug te betalen. En is blij met initiatieven die het welzijn van de planeet bevorderen. Frans geeft een rode kaart aan iedereen die het milieu en de natuur vernietigt en prijst met een groene kaart alle inspanningen die het leefklimaat bevorderen of herstellen. Suggesties zijn welkom op fhjvanderbeek@gmail.com.