Top

Oplossing: Statiegeldbak

Tekst: Frans van der Beek | Beeld: Bigstock

Statiegeld op blikjes en plastic flessen is een succes, maar zorgt ook voor rijen bij de innameautomaten in supermarkten. Daar wordt gelukkig aan gewerkt, maar de blikjes- en flesjesrovers vormen wel een probleem.

Een mooie oplossing

Vooral daklozen zien de vuilnisbakken aan voor een interessante inkomstenbron en graaien er lustig op los. Dat betekent veel rommel op straat en daar is al te veel van. Ook hier is een oplossing voor die is bedacht door Artforimpact in Amsterdam. Zij ontwikkelden de statiegeldbak, waarin je blikjes en flesje kunt deponeren en wie daar behoefte aan heeft kan ze zo meenemen en inleveren. Dan hoef je zelf niet in de rij te staan en wie geld nodig heeft doe je daar een groot plezier mee. Voor meer informatie kun je klikken op statiegeldbak.nl.

Wat vindt u van dit artikel?

Frans van der Beek was een van de vaste presentatoren in de gouden tijd toen Radio Veronica vanaf de Noordzee programma’s maakte voor een miljoenenpubliek. Later werd hij nieuwslezer en de eerste hoofdredacteur van de Veronica Gids. Daarna kwamen er prachtige tijden bij de Veronica Omroep Organisatie (VOO) en grote magazine ’s zoals Penthouse. Voor de Krant van de Aarde volgt Frans de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid op de voet. Hij ergert zich aan de wijze waarop we van de Aarde lenen en weigeren om terug te betalen. En is blij met initiatieven die het welzijn van de planeet bevorderen. Frans geeft een rode kaart aan iedereen die het milieu en de natuur vernietigt en prijst met een groene kaart alle inspanningen die het leefklimaat bevorderen of herstellen. Suggesties zijn welkom op fhjvanderbeek@gmail.com.