Top

Van directeur naar nomade

Tekst en foto boven: Kelly & Richard van der Hoek | Beeld: Bigstock

Een nieuwe vaste column van Kelly en Richard die hun ‘normale’ leven inruilen voor een minimalistisch bestaan in een camperbus.

We staan aan de vooravond van misschien wel het grootste avontuur van ons leven. Wij, Richard en Kelly hebben onze banen opgezegd en gaan vanaf 1 augustus 2024 reizen zonder eindtijd in onze zelf omgebouwde camperbus: Globus2.

Hoe het begon

We geven onze goede banen op en kiezen voor een minimalistisch bestaan in een busje van 8m2. Richard, momenteel operationeel & financieel directeur van Weleda Benelux, kocht tien jaar geleden een VW California. Na een aantal camperreizen wisten we het zeker: we willen meer reizen, fotograferen en dichter bij de natuur zijn, leven met de seizoenen.

We willen vrij zijn! Weg uit het systeem waarin we denken vast te zitten. Het meest kostbare wat we hebben is tijd. We verdoen deze tijd echter met het werken voor salaris om een ruim huis met een flinke hypotheek, een auto, verre vakanties, mooie spullen te kunnen bekostigen. Waardoor we zijn afgesneden van de natuur en de natuur in onszelf.

Passief inkomen

Ons verlangen om los te komen van ‘het systeem’ werd groter en groter. Maar hoe doorbreek je dat?

We begonnen, tegen alle financiële adviezen in, met versneld aflossen van de hypotheek. Al het geld dat we over hadden ging naar de aflossing. Nu is het huis afgelost en verhuren we het.

De huuropbrengsten zorgen voor een passief basisinkomen waarmee we het grootste deel van de vaste lasten kunnen betalen.

Balans

Ja, maar je leeft toch nu en niet later? Helemaal waar! Je hoeft niet elk dubbeltje om te draaien en opzij te zetten voor later. Je moet ook in het hier en nu genieten van het leven. Hoeveel geld geven we niet uit aan (onzin)dingen of aan kortstondige bevrediging? Hoeveel spullen liggen niet ongebruikt in een la of erger nog, ergens op zolder?

Als je bij alles waar je geld aan uitgeeft nadenkt of het echt bijdraagt aan duurzaam geluk dan kan je vele euro’s besparen. Als je deze euro’s investeert, in bijvoorbeeld extra aflossing, hou je uiteindelijk steeds meer over.

Home loan for real estate concept.A Human bringing money dollar to redeem the house Or take the house to apply for a bank loan.
Asian woman shopping holding shopping bag and use of mobile phone at shopping center. Consumerism, sale and people online concept.

Kantoorbaan

Is die kantoorbaan dan zo vreselijk? Nee, absoluut niet! Richard werkt bijvoorbeeld al 14 jaar met hart en ziel bij Weleda als operationeel & financieel directeur. Weleda is het meest fantastische bedrijf dat ik me maar kan voorstellen. Misschien heeft het werken bij Weleda me zelfs mede gestimuleerd om deze keuze te (durven) maken. Balans tussen werk en privé, duurzaamheid, goed zorgen voor lichaam, ziel en geest zijn thema’s die bij Weleda de gewoonste zaak van de wereld zijn.

Toekomst

Wat we precies gaan doen weten we oprecht nog niet. Soms moet je eerst een deur achter je sluiten voordat er een andere deur opengaat. Hiermee geven we 100% vertrouwen aan het universum. Het komt goed! Hoe mooi zou het zijn wanneer er uit de zaken waar we veel energie van krijgen (reizen, persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit, coaching, fotograferen en bloggen) iets moois mag gaan ontstaan? Wat is het ergste dat kan gebeuren? Dus: liever spijt van de dingen die we geprobeerd hebben dan spijt van de dingen die we nooit hebben gedurfd!

Reizen zonder eindtijd

Vanaf 1 augustus gaat het grote avontuur dus beginnen. Je kunt ons volgen op onze website Globus2.nl of in de komende uitgaven van deze krant.

Wat vindt u van dit artikel?