Top
madeleines

Madeleines met citroen en maanzaad

Recept bij Your Organic Nature meelsoorten.

Recept voor 24 madeleines

Bereidingstijd: 25 minuten

+ ca. 20 minuten oventijd

Ingrediënten

• 100 g zachte boter, plus extra om in te vetten

• 125 g fijne kristalsuiker

• 125 g zelfrijzend bakmeel (Your Organic Nature), plus extra om te bestuiven

• 3 middelgrote eieren

• ½ tl vanille-extract

• 1 el maanzaad

• 1 citroen, schoongeboend

• snufje zout

Extra: madeleines-bakvorm voor 12 cakejes, kwastje, elektrische mixer, zeef

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de uitsparingen van de bakvorm goed in met boter en bestuif met wat meel. Klop het overtollige meel uit de vorm. Een siliconenvorm hoef je niet eerst in te vetten en te bestuiven.

2. Klop in een beslagkom de boter met een mixer in 1-2 minuten romig. Voeg de suiker toe en klop er goed door. Klop er één voor één de eieren door; voeg pas een nieuw ei toe als het vorige goed is opgenomen. Zeef het meel boven een kom en voeg het al kloppend in delen aan het beslag toe. Meng er vervolgens het vanille-extract, het maanzaad en een snufje zout door.

3. Rasp boven de kom de schil van de citroen er dun vanaf (alleen het geel). Pers een helft van de citroen uit en meng 1 eetlepel citroensap door het beslag.

4. Schep in elke uitsparing van de bakvorm 1 eetlepel van het beslag; schep er niet teveel in, want de cakejes rijzen behoorlijk. Bak de madeleines 8-10 minuten in de oven, tot ze aan de randen goudbruin zijn. Bak ze niet te lang, want dan worden ze droog. Neem ze uit de oven, laat ze een beetje afkoelen en neem ze uit de vorm. Bak op dezelfde manier nog een portie madeleines.

Wat vindt u van dit artikel?

De Krant van de Aarde is een positief en redactioneel onafhankelijk medium. Authenticiteit, innovatie en natuur zijn thema’s waar de krant voor staat. De krant biedt lezers inspiratie waarmee ze hun vanzelfsprekend duurzame leefstijl invulling kunnen geven. Terugkerende rubrieken zijn voeding, gezondheid, wonen, vrije tijd, cultuur en mode. Naast inspirerend is de Krant van de Aarde spraakmakend op het gebied van duurzaamheidskwesties.