Top
groene curry

Frisse groene curry

Tekst en beeld: Lisette Kreischer

Terwijl er af en toe nog een staartje van de winter te beleven valt, begint de lente ook aardig door te breken en daarmee tevens de lichtere recepten met knapperige texturen en frisse smaken. Deze groene curry rijk aan bladgroenten is een perfect gerecht voor tijdens deze seizoensovergang. Nog wel even lekker wat boerenkool, maar opgefrist met het lichtere werk als paksoi, spinazie en doperwten.

Voor 4 personen

INGREDIENTEN

  • 3 tenen knoflook, gepeld
  • een stukje gember, ca. 3 cm
  • 1 bosje Thaise basilicum (of koriander of normale basilicum + een snufje steranijs poeder)
  • 1 tl zout
  • 4 el wokolie
  • 500 g tofu, in blokjes gesneden
  • 1 aubergine, in blokjes gesneden
  • 2 sjalotten, geschild en in dunne ringen
  • 5 broccoliroosjes, in vieren
  • 4 stengels boerenkool, in reepjes gesneden (harde delen (stengels) verwijderd)
  • 1 stengel citroengras
  • 400 ml kokosmelk
  • 4 stengels paksoi, in reepjes gesneden
  • 2 handenvol doperwten
  • 200 g spinazie
  • zout en zwarte of chili peper naar smaak
  • optioneel: limoen

BEREIDING

Begin met het maken van een currypasta. Pureer hiervoor de knoflook, gember, basilicum en zout samen in een blender.

Verhit 2 el olie in een wok of koekenpan. Bak de tofu tot de blokjes een beetje bruin beginnen te worden. Haal de blokjes uit de pan. Voeg 2 el olie toe en bak de aubergine blokjes tot ze beginnen te kleuren. Voeg sjalotten toe en bak mee tot ze doorzichtig zijn. Voeg broccoli en boerenkool toe, evenals de currypasta. Split vervolgens de citroengras en voeg samen met de tofublokjes en kokosmelk toe aan de groente en laat enkele minuten sudderen. Voeg dan de paksoi, doperwten en

Wat vindt u van dit artikel?

Lisette Kreischer is een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Ze is co-founder van de inmiddels befaamde Dutch Weed Burger en heeft tien succesvolle (kook)boeken op haar naam staan, waaronder Ecofabulous koken in alle seizoenen, het succesvolle en internationaal bekroonde Groente uit zee en haar meest recente The Plant Pharmacy. Haar liefde voor de geneeskrachtige plantenkeuken en voor al dat leeft draagt zij uit middels haar boeken, verhalen en fotografie. www.lisettekreischer.com