Top
foodcoop

De vier lekkerste pompoenen volgens foodcoop Odin

Tekst: Odin

Oranje pompoen

Dit is de meest bekende pompoen. De zachte smaak en iets draderige structuur maken ‘m ideaal voor pompoensoep en pompoenpannenkoek. Ook gegrild in de oven is deze pompoen heerlijk. Het fijne aan deze pompoen is dat je de schil ook kunt eten. Hoe ouder je pompoen is, hoe stugger en dikker de schil wordt. Dan kun je ‘m beter schillen.

Butternut pompoen

De butternut- of flespompoen. De structuur is wat steviger en de smaak is zoetig en nootachtig. De schil van de jonge pompoen kun je eten, al heeft het onze voorkeur de schil altijd vanwege de kenmerkende smaak te verwijderen. Deze pompoen is perfect om te roosteren en past goed in Aziatische curry’s en Marokkaanse tajines. 

Groene pompoen

De groene Kabochapompoen. Qua smaak en structuur lijkt deze het meest op de oranje pompoen, maar dan iets zoeter. Vandaar dat deze erg lekker is in zoete taarten en muffins, al misstaat hij ook niet in een hartige stoofpot. De schil is vrij hard. 

foodcoop

Spaghetti pompoen

Het uiterlijk van de spaghetti pompoen varieert nogal. Van licht tot donker gelig en van gestreept tot groenachtig. De naam van deze Japanse pompoensoort komt door het vruchtvlees. Door het te koken worden het spaghetti-achtige draadjes. Ideaal als glutenvrije vervanger voor spaghetti. De pompoen is net als zijn kleur heel licht van smaak. Ook lekker om te vullen met couscous en gehakt en in de oven te bakken.

Wat vindt u van dit artikel?

De Krant van de Aarde is een positief en redactioneel onafhankelijk medium. Authenticiteit, innovatie en natuur zijn thema’s waar de krant voor staat. De krant biedt lezers inspiratie waarmee ze hun vanzelfsprekend duurzame leefstijl invulling kunnen geven. Terugkerende rubrieken zijn voeding, gezondheid, wonen, vrije tijd, cultuur en mode. Naast inspirerend is de Krant van de Aarde spraakmakend op het gebied van duurzaamheidskwesties.