Top

Food for thought

Tekst: Frans van der Beek | Beeld: Bigstock

Wie wil weten wat er achter de voor velen onbekende wereld van de voedselindustrie schuil gaat, adviseer ik een bezoek aan het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.

Kritisch nadenken

Daar is nu t/m 9 juni 2024 de tentoonstelling Food For Thought waarin fotograaf Kadir van Lohuizen de omvang en verwevenheid van internationale voedselsystemen indringend in beeld brengt.

Hij laat de bezoeker kennismaken met hypermoderne zaadveredelingsbedrijven, wereldhavens en en verticale landbouwbedrijven en slachterijen.

Kadir zet aan tot kritisch nadenken over de toekomst van de voedselindustrie.

De expositie geeft antwoord op vragen waar ons voedsel vandaan komt, waar het naartoe gaat en welke rol onze scheepvaart daarin speelt. Aanrader!

Wat vindt u van dit artikel?

Frans van der Beek was een van de vaste presentatoren in de gouden tijd toen Radio Veronica vanaf de Noordzee programma’s maakte voor een miljoenenpubliek. Later werd hij nieuwslezer en de eerste hoofdredacteur van de Veronica Gids. Daarna kwamen er prachtige tijden bij de Veronica Omroep Organisatie (VOO) en grote magazine ’s zoals Penthouse. Voor de Krant van de Aarde volgt Frans de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid op de voet. Hij ergert zich aan de wijze waarop we van de Aarde lenen en weigeren om terug te betalen. En is blij met initiatieven die het welzijn van de planeet bevorderen. Frans geeft een rode kaart aan iedereen die het milieu en de natuur vernietigt en prijst met een groene kaart alle inspanningen die het leefklimaat bevorderen of herstellen. Suggesties zijn welkom op fhjvanderbeek@gmail.com.