Top
alles

Levensstijl waar alles en iedereen beter van wordt

Tekst: Ivonne de Thouars

Topsporter Janneke van der Meulen heeft een bovengemiddelde door het hart ingegeven interesse en nieuwsgierigheid naar alles wat met geluk en gezondheid te maken heeft. Hoe worden we de beste versie van onszelf?

“Hoe komen we het makkelijkste in contact met ons hart, ons doel en voelen we het beste wat het leven van ons wil? Zonlicht, zuurstof, bewegen, stilte en de natuur helpen ons daarbij. Maar ook wat we eten en drinken. En nou net over dat laatste heeft iedereen een andere mening. Hoe kan het dat iedereen iets anders zegt? Vanwaar al die verwarring en complexiteit? 

Daarom dit boek. Want zodra dingen complex worden, moeten we terug naar de basis. De basis is simpel, lekker, snel, gezond en logisch. Heel erg logisch. En win-win! Alles en iedereen wordt er beter van en wint erdoor: jij, je gezondheid, de dieren en het milieu. Wie wil dat niet?! 

Want we willen heel graag meer fruit en groen eten en minderen met melk, vlees en vis, maar hoe zit het dan met eiwitten? B12? Krijg je dan geen tekorten? Hoe doe je dat met kinderen en is het niet heel erg duur om zo te leven? Kun je er op een gezonde manier mee afvallen en slank blijven? Hoeveel en wat kun je dan het beste eten? En nog belangrijker: wat eet je dan de hele dag?” 

Natuurlijke logica

EET WIN-WIN geeft op basis van alleen de allerbeste wetenschappelijke kennis antwoord op al deze vragen zodat je niet alleen het allerbeste voor jezelf en je gezin doet, maar ook voor de aarde. Win-win! Geen losstaande studies van drie weken op 10 personen maar grootst, goed en onafhankelijk opgezette meta-analyses en reviews. Natuurlijk altijd in combinatie met de logica van de natuur en het hart. Want het hart is zonder enige twijfel een onuitputtelijke bron van liefde, inzicht en intelligentie die het verstand ver te boven gaat. Daar weten we vaak al wat er al meer dan honderden jaren in wetenschappelijk onderzoek consequent wordt bevestigd.  

Geen dode dingen eten

Na haar VWO rondde Janneke de masters Finance and Investments en Human Resource Management af aan de Erasmus Universiteit. Vanaf 2011 roeide ze 5 jaar in het Nederlandse team en behaalde meerdere (inter)nationale successen. Inmiddels zijn krachttrainen, mountainbiken, hardlopen, strand-, racefietsen en pilates aan haar sportieve leven toegevoegd. 

Janneke eet voor 99% biologisch fruit en vult dit aan met biologisch bladgroen, kruiden, kiemen, (zee)groenten, zeewier en andere planten. Ze eet nooit dieren en maar zelden andere dode dingen. Grote hoeveelheden van één soort seizoensfruit voorzien haar van alles wat haar lichaam en brein nodig hebben. Verder traint ze iedere dag twee keer (behalve op rustdagen) in voorbereiding op de Olympische Spelen van 2020 en focust ze zich met haar website, blogs, columns, lezingen en boeken op een WIN-WIN wereld.

Sushirolls vol leven en liefde

Je hebt nodig: 

• (bamboe herbruikbare) sushi matjes 

• Biologische sushibladen 

• In dunne reepjes gesneden biologische:

• Wortelen

• Komkommer

• Mango

• Banaan

• Kruiden

• Avocado

• en verschillende soorten kiemen. 

Nu vul je het sushi vel op twee derde met een strook van hele dun gesneden reepjes groente en fruit. En rol je het blad stevig dicht. Je kunt de rol in kleine stukjes snijden of gewoon de hele rol uit het knuisje opeten nadat je het in de liquid amino saus hebt gedipt (verkrijgbaar bij Ekoplaza). Op mijn website: jannekevandermeulen.nl staat een filmpje hoe je deze levende en voedzame rollen simpel en snel zelf maakt.

Wat vindt u van dit artikel?

Ervaren tekstschrijver | hoofdredacteur | eindredacteur | communicatieadviseur | journalist. For trade magazines, communication projects and websites. Managing editorial teams, excellent writing skills, branded journalism, managing new projects and generating new customers.