Top

Insecten checken in

Tekst: Frans van der Beek | Beeld: Bigstock

Bedrijven geven steeds vaker de voorkeur aan duurzame, groene teamuitjes met maatschappelijke meerwaarde.

Insectenhotel

Daarom nodigt evenementenorganisatie Out of the Office teams van bedrijven uit mee te bouwen aan een groot insectenhotel op het buitenterrein in Bussloo bij Apeldoorn. “Op ons terrein maken we zo’n 190 meter vrij voor een insectenhotel om samen met het bedrijfsleven bij te dragen aan biodiversiteit,” aldus ondernemer Schiphorst. Dat is hard nodig zoals blijkt uit het bericht waarin 350 boswachters de noodklok luiden. Het is slecht gesteld met de natuur in Nederland. Het is tijd voor actie, nu we het tij nog kunnen keren.

Dat daarin een belangrijke rol is weggelegd voor het bedrijfsleven is wel duidelijk. De organisatie kreeg steeds meer vraag naar ‘groene teamactiviteiten’. Het heeft een positief effect op het imago van bedrijven die ook de urgentie voelen om actief bij te dragen aan een groenere wereld. Schiphorst: “Geen greenwashing, maar écht groen doen.”

Wat vindt u van dit artikel?

Frans van der Beek was een van de vaste presentatoren in de gouden tijd toen Radio Veronica vanaf de Noordzee programma’s maakte voor een miljoenenpubliek. Later werd hij nieuwslezer en de eerste hoofdredacteur van de Veronica Gids. Daarna kwamen er prachtige tijden bij de Veronica Omroep Organisatie (VOO) en grote magazine ’s zoals Penthouse. Voor de Krant van de Aarde volgt Frans de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid op de voet. Hij ergert zich aan de wijze waarop we van de Aarde lenen en weigeren om terug te betalen. En is blij met initiatieven die het welzijn van de planeet bevorderen. Frans geeft een rode kaart aan iedereen die het milieu en de natuur vernietigt en prijst met een groene kaart alle inspanningen die het leefklimaat bevorderen of herstellen. Suggesties zijn welkom op fhjvanderbeek@gmail.com.