Top

Geluk

Tekst: Ingrid Jansen | Beeld: Bigstock

Wat is Geluk. Voor mij is geluk dat mijn hart open is, de Liefde stroomt en ik blij kan zijn met al het kleine om mij heen. Dat de flow van het leven door mij heen stroomt en mij meeneemt op haar reis en ik alleen maar hoef te zijn. Geluk, een begrip dat heel breed voelt en is. Het kan voor iedereen verschillend zijn. Toch geloof ik dat we in essentie allemaal op zoek zijn naar hetzelfde gevoel, alleen zoeken we het vaak op de verkeerde manier en plek.

Spullen, meer spullen

We leven in een maatschappij die gericht is op alles buiten onszelf. Het materiële bezit. We zoeken het geluk in alles om ons heen en vooral in spullen. Alles wat mooi en duur is willen we hebben. Nieuwe gadgets, ons huis verbouwen, auto’s, telefoons, kleding etc. We kunnen het zo gek niet bedenken of we willen het hebben. Eenmaal in ons bezit is dat geluksmoment daar, het is maar voor even en dan begint de zoektocht opnieuw. Ik zat ook aan die kant en weet nu dat het geluk daar niet te vinden is maar zich heel ergens anders verscholen houdt, namelijk in onszelf.

De weg naar binnen. Dat is waar het geluk zich verscholen houdt, waar de Liefde huist en jouw kristal zich bevindt. Geen eenvoudige weg, de moeilijkste, maar wel de weg om het ultieme geluksgevoel te vinden. Ik ben ervan overtuigd dat we deze weg allemaal te gaan hebben en eenmaal de eerste stap gezet is er geen weg meer terug en starten we de zoektocht naar onszelf en het grote geluk.

We zijn onze eigen blokkade

We zijn allemaal unieke wezens, we kunnen creëren, hebben zoveel kracht in ons maar het te vinden is niet eenvoudig. De maatschappij buiten ons zal er alles aan doen om ons ervan af te houden om daarnaar op zoek te gaan. Er zijn vele zaken die ons tegenhouden en de belangrijkste zit in onszelf. We zijn onze eigen blokkade. Door dingen die we mee hebben gemaakt vinden we die ander al snel beter dan onszelf. Vinden onszelf niet goed genoeg, niet mooi, lief of wat dan ook. Honderden oordelen over onszelf en altijd kan die ander het beter, heeft hij meer, etc. Wanneer stopt dit. Wanneer worden we wakker en zien we dat wij degenen zijn die ons geluk in de weg staan. Dat wij onszelf tegenhouden om in onze grootsheid op te staan. Niemand kan jou tegenhouden, alleen jijzelf.

… maar ook een wonder

Waar bent je dan zo bang voor, wat houdt jou nog tegen. Waar maak jij jezelf nog wijs dat je niet goed genoeg bent. Het antwoord hierop kan niemand je geven. Dat vind je niet in de zoveelste workshop of opleiding, het antwoord zit in jou. De sleutel ligt in jouw hart. Gebruik die sleutel om jezelf te bevrijden en je hart te openen. Bevrijd jezelf van alles wat jou tegenhoudt om je mooiste leven ooit te leven. Laat alle oordelen over jezelf vallen, de aangeleerde schaamte, de minachting over jezelf en kijk in de spiegel. Kijk eens echt en zie die prachtige persoon, die mooie ziel die jou daar aankijkt. Zet jezelf de kroon op en zie hoe mooi je bent, hoe krachtig.

Een groot wonder, dat zijn we allemaal. We zien het wonder bij een baby, voelen het, maar dat gevoel verdwijnt al snel naar de achtergrond als deze lieve mooie ziel zijn eigen weg wil gaan en vader of moeder zijn best doet om haar of hem in het gareel te houden. Daar begint het… het niet anders mogen zijn.

Je bent nodig zoals je bent

Een groot wonder dat zijn we allemaal. Jij bent uniek en niet zomaar op Aarde. Stuk voor stuk zijn we allemaal unieke goddelijke wezens hier op Aarde met een reden, een missie. We hebben allemaal iets te vertellen en te brengen hier.

Zodra jij jezelf bevrijdt van alle blokkades zul je merken dat je hart gaat spreken en dat de levensstroom door je heen stroomt. Je zult gaan zien en voelen waarom je hier bent. Wat jouw doel is en tegelijk zul je ervaren dat je alleen maar jezelf hoeft te zijn en niets anders.

Jouw unieke zijn kost geen moeite, de tools heb je meegekregen. Jouw ziel draagt die bij zich, ze maken jou uniek. Die tools mag jij gebruiken om jezelf in de wereld te zetten. Te zijn wie je bent en alles van buiten los te laten. Je binnenkant tonen aan de wereld.

Je bent nodig zoals je bent, puur, naakt en kwetsbaar en dan ben je op zijn mooist en het krachtigst. Dan zul je merken dat er een geluksgevoel gaat stromen wat ongekend is en wat je wellicht nog nooit hebt gevoeld.

Eenzaamheid, angsten, tekorten, ruzies, oorlog, schuld, schaamte etc., alles zal verdwijnen . Deze dingen bestaan namelijk niet in je hart, alleen maar in je mind. Je zult het geluksgevoel ervaren en leven zoals nooit tevoren…

Ja, dus wat is geluk?

Geluk is het gevoel dat in jou leeft en dat je ervaart als je je eigen unieke zelf durft te zijn en de levensenergie mag stromen van jou. Je zult gaan merken dat alles om je heen anders wordt, steeds zichtbaarder. Iedere kleine bloem, grasspriet, vogel of wat dan ook raakt jouw geluksgevoel aan en vervult jou van dit gevoel. De wereld is zo mooi, we zijn alleen vergeten hoe we het kunnen zien, voelen, vinden en hoe we er tijd voor vrij kunnen maken. En de sleutel tot dit alles bevind zich in jou!

Heel veel Liefs en Geluk

Ingrid Jansen – voor vragen en info: i.jansen@hotmail.com

Wat vindt u van dit artikel?