Top
frikadel

Frikadel van het haantje

Bedenker Eugénie Benda ontwikkelde, in samen-werking met haar slager Woeste Grond een variant op de frikadel die wij uit snackbar kennen. Ze doop-te de lekkernij De Woeste Spetter. Haar frikadel, zonder conserveringsmiddelen, bestaat uit vlees van jonge hanen in plaats van plofkip en varkensvlees. Eugénie wil met haar idee laten zien dat een frikadel niet hoeft te bestaan uit vlees uit de bio industrie, maar hanenvlees kan zijn dat anders vernietigd wordt. Eugénie kreeg met de publieksprijs duizend euro. Veertien ontwerpers schreven zich in voor de wedstrijd. Ze kreeg de prijs op het Smaakmakersfes-tival in De Wijk. De Woeste Spetter is gemaakt van biologisch dynamisch hanenvlees, de broertjes van de legkippen. Die groeien niet zo snel, maar ze zijn net zo smakelijk Maar in de Nederlandse keuken is dit mannenvlees niet erg gangbaar. Nu worden deze haantjes meteen gedood, maar biodynamische boeren willen dit veranderen en deze haantjes wél grootbrengen. Dit zijn de echte haantjes de voorste!

Wat vindt u van dit artikel?

Frans van der Beek was een van de vaste presentatoren in de gouden tijd toen Radio Veronica vanaf de Noordzee programma’s maakte voor een miljoenenpubliek. Later werd hij nieuwslezer en de eerste hoofdredacteur van de Veronica Gids. Daarna kwamen er prachtige tijden bij de Veronica Omroep Organisatie (VOO) en grote magazine ’s zoals Penthouse. Voor de Krant van de Aarde volgt Frans de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid op de voet. Hij ergert zich aan de wijze waarop we van de Aarde lenen en weigeren om terug te betalen. En is blij met initiatieven die het welzijn van de planeet bevorderen. Frans geeft een rode kaart aan iedereen die het milieu en de natuur vernietigt en prijst met een groene kaart alle inspanningen die het leefklimaat bevorderen of herstellen. Suggesties zijn welkom op fhjvanderbeek@gmail.com.