Top

ZillergrundRock Luxury Mountain Resort

Gesponsorde content

Tekst: Henriëtte Bokslag | Beeld: Michael Huber

Kan jij niet wachten op de wat koelere herfstdagen waarbij de kleurenpracht zich weer laat zien in de natuur? Stap in je hybride of elektrische auto en reis naar Mayrhofen in Oostenrijk. Daar kan je jezelf verwennen met een bezoek aan een bijzonder hotel, het ZillergrundRock Luxury Mountain Resort.

Een deel van de naam van het hotel is te danken aan de omgeving, het Oostenrijkse Zillertal. Omgeven door de natuur, een warm herfstzonnetje op je gezicht, eindeloze wandel- en fietsroutes. Hier kan je echt even de tijd nemen en jezelf opladen voor de koude wintermaanden die eraan komen. De dagen zijn niet meer zo warm, de nachten zijn frisser, de lucht is helder en de natuur laat zich van haar mooie kant zien.

In stijl genieten van een adempauze in een heerlijk hotel met uitgebreide wellness-faciliteiten. Dat is wat je te wachten staat. De architecten hebben een bijzonder hotel ontworpen dat perfect past in de natuurlijke omgeving.

Een groene vakantie in Oostenrijk, ’Bewusst Tirol’

De oprichters van het ZillergrundRock zijn bewust bezig met de manier waarop ze middelen gebruiken en ze werken zoveel mogelijk op een duurzame manier:

  1. De rivier de Ziller verzorgt de volledige stroombehoefte middels waterkracht.
  2. Hygiëne staat hier hoog in het vaandel. Het bedrijf Medeco-Cleantec zorgt voor een chemischvrij reinigingsconcept voor het hotel.
  3. De chef-kok maakt gebruik van regionale producten. Verse eieren van lokale boeren, melk- en kaasproducten van de alpenzuivelfabriek Zillertal.
  4. In het hotel kan je het heldere water uit de Ahornach-bron drinken, je kan erin zwemmen in het zwembad en ook de Kneipp-vijver is ermee gevuld.

Met dank aan bovenstaande heeft het ZillerGrundRock ook het ‘Bewusst Tirol’-certificaat ontvangen. ‘Bewusst Tirol’ is een organisatie in Tirol die een kwaliteitskeurmerk uitgeeft waarbij restaurants erkend worden voor het gebruik van gezonde en lokale streekgerechten.

Een ontspannen nazomer in de bergen

Voor de wellness-liefhebbers is de SkySpa & NatureSpa met een oppervlakte van 3000 m2 de place to be! Geef je lichaam een aantal dagen de tijd om echt tot rust te komen in een natuurlijke omgeving. Bij het ZillergrundRock heb je constant het gevoel midden in de natuur te zijn. Vanuit de sauna heb je uitzicht op de bergen, je kan in de SkyPool op het dak eindeloos ver de vallei inkijken en tijdens het ontbijt en je diner kan je ook wegdromen naar buiten.

De SkyPool is de highlight van het hotel want die bevindt zich op het dak. In totaal is het zwembad 25 meter lang en verdeeld over twee niveaus. Wie weet is deze ‘nazomer feelings wellness special’ iets voor je:

In de periode van 3 tot en met 24 september 2022, bij een verblijf van 7 nachten vanaf € 1.150,-, ontvang je een waardebon á € 50,- p.p. voor een behandeling in de SkySpa!

Meer informatie: https://www.zillergrund.at/en/

Culinair genieten in Rocky 7

Een dag in de bergen zorgt ervoor dat je trek krijgt. Jezelf tegoed doen aan goede gerechten kan in Rocky 7, het restaurant met uitzicht van het hotel. Hou jij echt van culinair eten? Dan zit je hier goed want het hotel heeft het voor elkaar gekregen om een van de culinaire kunstenaars van Oostenrijk te verleiden om naar Mayrhofen te komen. Chef-kok Alexander Hönigsberger is gewaardeerd met meerdere Gault&Millau koksmutsjes, dus dat belooft wat.

Wat vindt u van dit artikel?

Henriëtte duikt graag de wondere wellness-wereld in en heeft interesse in alles dat met well-being te maken heeft. Als specialist in de reis- en wellnesswereld wil zij iedereen inspireren de tijd te nemen om te ontspannen op een manier die bij hem of haar past. Dat doet zij op WellnessSpots.nl, het enige online Wellness Lifestyle Magazine.