Top

PowerUp Festival op 1 juni 2024

Tekst: Frans van der Beek | Beeld: Jonge klimaatbeweging/JongRegio

De jeugd heeft de toekomst en daarom nu maar eens aandacht voor een club aanstormend klimaattalent, verenigd in de Jonge Klimaatbeweging. Hoe kun je de jeugd beter bereiken dan met een festival? En dat is dus precies wat ze gaan doen.

Klimaatfestival voor jongeren

Op 1 juni organiseert de Jonge Klimaatbeweging samen met JongRegio het PowerUp festival!

PowerUp 2024 is hét klimaatfestival voor alle jongeren, of je nou klimaatgroentje of klimaatexpert bent.

Met dit festival wil de beweging informeren over klimaatverandering, maar vooral ook inspireren en enthousiasmeren voor een duurzame toekomst.

Er liggen tenslotte ook veel kansen in klimaatverandering! Het festival vindt plaats op zaterdag 1 juni bij De Sering in Amsterdam Sloterdijk. Zangeres Fré treedt op, evenals het kwartet Tape Toy. De catering is uiteraard duurzaam en er is een kledingmarkt als statement tegen fast fashion. Gaan!

Wat vindt u van dit artikel?

Frans van der Beek was een van de vaste presentatoren in de gouden tijd toen Radio Veronica vanaf de Noordzee programma’s maakte voor een miljoenenpubliek. Later werd hij nieuwslezer en de eerste hoofdredacteur van de Veronica Gids. Daarna kwamen er prachtige tijden bij de Veronica Omroep Organisatie (VOO) en grote magazine ’s zoals Penthouse. Voor de Krant van de Aarde volgt Frans de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid op de voet. Hij ergert zich aan de wijze waarop we van de Aarde lenen en weigeren om terug te betalen. En is blij met initiatieven die het welzijn van de planeet bevorderen. Frans geeft een rode kaart aan iedereen die het milieu en de natuur vernietigt en prijst met een groene kaart alle inspanningen die het leefklimaat bevorderen of herstellen. Suggesties zijn welkom op fhjvanderbeek@gmail.com.