Top

Ontspannen bij My Alpenwelt Resort in het Salzburgerland

Gesponsorde content

Tekst: Henriëtte Bokslag | Beeld: My Alpenwelt Resort

Met een schoon geweten genieten van Me-time in Oostenrijk, dat kan bij het My Alpenwelt Resort in Königsleiten in het Salzburgerland.

Ben jij nog op zoek naar een mooie bestemming in de bergen voor een herfstbreak? Een fijne plek in de natuur waar je kan ontspannen en van een duurzame wellness-vakantie kan genieten? Op een zonneplateau midden in het Nationaal Park Hohe Tauern staat het My Alpenwelt Resort dat lid is van de Leading Spa Resorts organisatie. Leading Spa Resorts is een hotel organisatie waarbij 4- en 5 sterren hotels in Duitsland, Oostenrijk en Zuid-Tirol zijn aangesloten.

Go Green in Königsleiten

‘Go Green’ is het duurzame reisconcept bij het viersterren wellness- en lifestyleresort My Alpenwelt Resort. “De natuur waarin we hierboven op de Gerlospas wonen, is een juweel. We moeten haar respecteren en in stand houden,” vindt gastheer en eigenaar Hannes Kröll-Schnell.

Hij zet zich met zijn exclusieve resort volop in voor de bescherming van het klimaat en voor hernieuwbare energie. De talrijke mistvrije dagen en de intense hoogtezon in de Zillertal Arena zorgen ervoor dat er genoeg ‘output’ van energie is die ingezet kan worden op de onderstaande manieren:

  1. Gehele zwembadzone van het resort en grote delen van het hotel verwarmd door een ultramodern thermisch zonne-energiesysteem.
  2. Groene mobiliteit met een e-autopark voor personeel en gasten, een eigen zonne-energiesysteem voor het opladen van e-voertuigen.
  3. Met een nieuw systeem voor het verzamelen van herbruikbare afvalstoffen recyclet het hotel belangrijke grondstoffen.
  4. Er is zelfs een noodstroomconcept, als het nodig is kan My Alpenwelt Resort in Königsleiten bij een stroomstoring veilig de gehele werking van het hotel voortzetten.
  5. Het My Alpenwelt Resort heeft een eigen warmtekrachtkoppelingsinstallatie voor de opwekking van warmte en elektriciteit. “In 55.000 bedrijfsuren hebben we al meer dan een miljoen kilowattuur energie kunnen produceren,” aldus de manager van het resort.

Relaxen in de Alpenwelt FelsenBAD & SPA

Zowel buiten als binnen kan je ontspannen in de Alpenwelt FelsenBAD & SPA, een spa met een binnenzwembad met een onderling verbonden overloopzwembad in de openlucht. Vanuit het zwembad heb je een geweldig uitzicht op de Oostenrijkse bergen waar je even stil van wordt. Uiteraard zijn er ook diverse sauna’s, is er een ontspanningsruimte en kan je jezelf verwennen met een welverdiende massage of schoonheidsbehandeling.

Ontdek de omgeving

Het My Alpenwelt Resort is direct naast de kabelbaan Dorfbahn Königsleiten gelegen. Met de kabelbaan kan je de berg op voor mooie bergtopbeklimmingen of je start voor de deur een van de talloze wandelingen.

Kan je wel een zetje gebruiken tijdens het fietsen in de bergen? Dan kan je opstappen voor een van de e-biketochten om het mooie natuurgebied te ontdekken. In de wintermaanden stap je vanuit het hotel, dat direct aan de piste ligt, zo het grootste skigebied van het Zillertal in.

Wat vindt u van dit artikel?

Henriëtte duikt graag de wondere wellness-wereld in en heeft interesse in alles dat met well-being te maken heeft. Als specialist in de reis- en wellnesswereld wil zij iedereen inspireren de tijd te nemen om te ontspannen op een manier die bij hem of haar past. Dat doet zij op WellnessSpots.nl, het enige online Wellness Lifestyle Magazine.