Groen doet goed, de Natuurwerkdag

Groen doet goed, de Natuurwerkdag

natuurwerkdag 2016

Een dag werken in het groen doet goed. Op de Natuurwerkdag help je de natuur en de beheerders van het landschap een handje. Op ruim vijfhonderd locaties verspreid door het hele land staan er activiteiten gepland. Ontmoet andere vrijwilligers of neem het hele gezin mee en het wordt beslist een gezellige dag.

Het programma is geschikt voor jong en oud. Vogelhuisjes timmeren, insectenhotels knutselen en nog veel meer activiteiten worden die dag georganiseerd om ook kinderen een leuke buitenervaring te kunnen geven. De Natuurwerkdag betekent de handen uit de mouwen steken; wilgen knotten, snoeien, zagen en opruimen. Op alle locaties zijn landschapsbeheervrijwilligers aanwezig die je begeleiden met het veilig buiten werken.

Ons landschap kan niet zonder vrijwilligers

Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur. Veel van het onderhoud in het landschap wordt door vrijwilligers gedaan en zij kunnen wel wat hulp nodig. LandschappenNL organiseert daarom deze Natuurwerkdag. De belangeloze inzet van vele duizenden mensen voor natuur en landschap verdient zeker op de Natuurwerkdag extra aandacht. Ook in 2016 is de samenwerking met het Groen & Fit collectief van De Friesland Zorgverzekeraar. Samen met provinciale natuurbeschermings- en landschapsbeheerorganisaties zetten zij zich in om buiten actief te bewegen te promoten voor een groener en fitter leven.

Doe ook mee

LandschappenNL organiseert de landelijke Natuurwerkdag voor de 11e keer. Jaarlijks gaan ruim 14.000 deelnemers aan de slag bij een locatie bij hun in de buurt. Voor een dag ook aan de slag als natuurvrijwilliger? Kijk dan wat je kunt doen op de Natuurwerkdag.nl? In elke provincie staan er leuke klussen op het programma. Dus schrijf je in, help de natuur en geniet van een nuttige dag in de buitenlucht.
Voor meer informatie en aanmelden kijk op
Natuurwerkdag.nl

natuurwerkdag 2016
Share This