Top

Green Living bij Alpinhotel Berghaus in TUX in Oostenrijk

Gesponsorde content

Tekst: Henriëtte Bokslag | Beeld: Linda Lime Fotografie und Medien

Frisse berglucht in de Zillertaler Alpen, een mooi bergpanorama in de omgeving van de Hintertuxer Gletsjer, een 1500 m2 meter grote spa en een Green Living gebouw waar je kan overnachten. Dat is de omschrijving van het viersterren Alpinhotel Berghaus, gelegen in de plaats Tux in Oostenrijk. De volledige naam van dit duurzame toevluchtsoord voor wellness-liefhebbers is Alpinhotel Berghaus Spa & Suites & Green Living.

In het Oostenrijkse Tux en omgeving kan je in de herfst kilometerslange fiets- en wandelroutes volgen. Voor wie wil, vertrekt er voor de deur van het hotel een wandelbus, waar hotelgasten van het Alpinhotel gratis gebruik van kunnen maken. In de nabijheid vind je de Hintertuxer Gletsjer, waar je het hele jaar door kunt skiën. Na een dag op pad in de bergen kan je tot rust komen in de spa van het hotel dat zowel buiten als binnen wellness-faciliteiten aanbiedt.

Laat je blik zweven over de bergen, je hart verwarmen door de herfstzon en geniet van een bewuste vakantie in het nieuwe Green Living gebouw dat een gezond binnenklimaat heeft.

Green Living, bewust op reis

Het Alpinhotel Berghaus heeft flink geïnvesteerd in tien nieuwe Green Living appartementen. Op de afbeelding hiernaast zie je een fotorealistische tekening van het duurzame gebouw.

Op het dak van het Green Living-gebouw liggen zonnepanelen om energie op te wekken. Het gebouw is geïsoleerd met efficiënte thermische isolatie die gericht is op de toekomst en op energiebesparend wonen. Inmiddels kent iedereen wel producten die zijn gemaakt van plasticafval uit de oceanen. Let bij aankomst goed op de vloerbekleding in het ski- en fietsdepot én in de gangen van de Green Living appartementen. De vloerbedekking is een zogenaamd Health Seas & Object Carpet. Reis jij hier met een hybride of elektrische auto naartoe? Geen zorgen, net als jijzelf kan je ook je auto hier opladen.

De nieuwe Green Living appartementen hebben een oppervlakte van circa 35 m². Ben jij van plan om in het groene appartement te verblijven dan kan je jezelf verwennen met ontbijt of ¾ verwenpension reserveren. Ga je liever zelf naar de supermarkt of naar omliggende boerderijen om streekproducten te kopen dan kies je voor self-catering. Ideaal, in je appartement trek je je badjas aan en je kan zo binnendoor, via de parkeergarage, rechtstreeks naar het hoofdgebouw lopen waar zich ook de wellnesszone bevindt. Ben je toe aan complete rust? Kies dan voor een van de ‘Berghaussuites’, dan heb je een eigen privésauna in je luxueuze appartement.

Op pad met wandelgidsen of bikegidsen

Wil jij de omgeving ontdekken met een ervaren wandelgids? Bij het Alpinhotel Berghaus in Tux staat Thomas van maandag tot en met vrijdag voor je klaar om je mee de bergen in te nemen.

De ene keer vertrekt de wandeling vanuit het hotel en een andere keer start de begeleide wandeltocht ergens anders.

Speciaal daarvoor kunnen hotelgasten gratis gebruik maken van de wandelbus van het hotel.

In totaal zijn er vijf begeleide wandeltochten met twee tot drie moeilijkheidsniveaus.

Bikegids Markus staat klaar voor de fietsliefhebbers. Hij laat je graag de mooiste fietsroutes in het Zillertal zien. Een beetje hulp kan je wel gebruiken tijdens het fietsen in de bergen, daarom kan je ook e-bikes huren bij het hotel. Neem jij liever je eigen fiets mee? Ook dat kan en hotelgasten kunnen kosteloos hun fiets parkeren in een afsluitbare fietsenstalling.

Ontspannen met uitzicht in de panorama-sauna

De Oostenrijkse bergen lenen zich perfect voor een panorama-sauna.

In de 1500 m2 grote spa van het Alpinhotel Berghaus hebben ze een hele mooie sauna waar je kan zweten met uitzicht.

Afkoelen na een saunaronde kan in de natuurlijke zwemvijver en tijdens een duurzame wellness-herfstbreak kan je tot de laatste minuut genieten van de milde herfstzon. Jezelf opfrissen kan bij de ‘Vitalbar’.

Proeven van Tiroolse specialiteiten

De Oostenrijkse familie runt niet alleen het Alpinhotel maar ook een landbouwbedrijf. Je kan het al raden, in de keuken wordt voornamelijk gewerkt met producten van het eigen bedrijf. Doe je tegoed in het restaurant aan Tiroolse specialiteiten en geniet van andere internationale gerechten. Tijdens het ontbijtbuffet worden er producten geserveerd van omliggende boerderijen.

Wat vindt u van dit artikel?

Henriëtte duikt graag de wondere wellness-wereld in en heeft interesse in alles dat met well-being te maken heeft. Als specialist in de reis- en wellnesswereld wil zij iedereen inspireren de tijd te nemen om te ontspannen op een manier die bij hem of haar past. Dat doet zij op WellnessSpots.nl, het enige online Wellness Lifestyle Magazine.