Top

Geen pizza meer?

Tekst: Frans van der Beek | Beeld: Bigstock

Onderzoek toont aan dat bepaalde voedingsmiddelen de kans op Alzheimer met maar liefst 75% verhogen. Het vermijden van bepaalde voedingsmiddelen beschermt tegen deze ziekte.

Slecht nieuws voor smulpapen

Transvetzuren zijn een type onverzadigde vetzuren. Het lichaam kan dit type vet moeilijker verwerken. Transvetten verhogen de kans op Alzheimer met maar liefst 75%. Helaas zitten deze vetten in veel voedingsmiddelen die we dagelijks eten. Deze lekkernijen zou je liever moeten vermijden: margarine en halvarine, instant mixen en -sauzen, koekjes, bladerdeegproducten, chips, snoep, gebak, cake, frituurvet en gefrituurd voedsel gebakken in hard vet, diepvriesproducten: kroketten, kaassoufflés, frikadellen, patat, koffiemelkpoeder, pizza’s, veel kant-en-klaarmaaltijden.

Sorry smulpaap, maar het is niet anders… of misschien kan het toch wat gezonder, zie video hierboven.

Wat vindt u van dit artikel?

Frans van der Beek was een van de vaste presentatoren in de gouden tijd toen Radio Veronica vanaf de Noordzee programma’s maakte voor een miljoenenpubliek. Later werd hij nieuwslezer en de eerste hoofdredacteur van de Veronica Gids. Daarna kwamen er prachtige tijden bij de Veronica Omroep Organisatie (VOO) en grote magazine ’s zoals Penthouse. Voor de Krant van de Aarde volgt Frans de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid op de voet. Hij ergert zich aan de wijze waarop we van de Aarde lenen en weigeren om terug te betalen. En is blij met initiatieven die het welzijn van de planeet bevorderen. Frans geeft een rode kaart aan iedereen die het milieu en de natuur vernietigt en prijst met een groene kaart alle inspanningen die het leefklimaat bevorderen of herstellen. Suggesties zijn welkom op fhjvanderbeek@gmail.com.