Top

Duurzaam reizen naar Duitsland

Tekst en Beeld: Duits Verkeersbureau
Foto boven: FeelGood 2022 © DZT/Julia Nimke

In #DuitslandDichtbij proberen hotels en campings steeds meer regionaal te werken en hulpmiddelen te recyclen. Op zoek naar langeafstandswandelingen? Volop keus!
Natuurbiken over zandpaden? Check. Vegasneakers shoppen in Münster? Natuurlijk! Op de vernieuwde website van Germany Travel vind je tips voor een duurzame vakantie. Inclusief uniek souvenirs waarmee reizigers de lokale ambachten ondersteunen. #FeelGood

Kamperen in de vrije natuur

Een kakelend kippenbezoek, een bijzondere slaapplek tussen de wijnranken, terwijl je ontbijt of een glas wijn drinkt aan de oever van een bosmeer. Afgelegen plekken in de natuur vormen de hoofdprijs voor gepassioneerde kampeerders. Op het platform camperland.de heb je een ruime keus aan kampeer- en camperplaatsen, aangeboden door particulieren. Zo leert de kampeerder de lokale bevolking kennen en helpt hij tegelijk de natuur beschermen. In de Vier- en Marschlanden bij Hamburg kun je naast een boerderij wonen, vlak over de grens bij Goch barbecueën. #DuitslandDichtbij

Father and son relaxing at campsite
Beierse Alpen: kamperen bij een bergmeer © Getty Images/Henglein and Steets
Annweiler am Trifels_Pfälzer Weinsteig - verkleind
Pfälzer Weinsteig bij Annweiler am Trifels © DZT/Ben Wiesenfarth

Wandelen in Rijnland-Palts

Een uitgebreid netwerk van paden ligt in de ongerepte natuur van Rijnland-Palts op je te wachten. Onderweg kom je historische kastelen en paleizen tegen. Denk maar eens aan de burcht Eltz, die wereldwijd bekendheid geniet. Ben je meer van de lange adem? Dan zijn de gecertificeerde langeafstandswandelroutes een aanrader.

In en rondom de Eifel, de Hunsrück, het Westerwald en het Paltserwoud zijn de mogelijkheden onbegrensd.

72 uur duurzaam Münster

Op veel manieren kun je in Münster en omgeving bewust genieten. Vogels spotten in reservaat Rieseveld, diep ademhalen in zoutpark Salina of gewoon vegan sneakers shoppen in de stad.

Na een wandeling langs de Aasee geniet je van lokaal gebrande koffie in de Beetschwester of koop je alpacawollen sokken in de boerderijwinkel van Hof Löbke, die ook vele regionale lekkernijen verkoopt. Veel? Toch kan het in 72 uur.

M_nster_Aasee_in_der_Abendsonne
Münster: Aasee in de avondzon © Münster Marketing/Stefan Halsbenning
Europa, Deutschland, Bayern, Ruhpolding, Roethelmoosrunde
Ruhpolding: mountainbiken © oberbayern.de/Gregor Lengler

Natuurbiken in de Allgäu

Is het veldrijden of mountainbiken? Natuurbiken zit er tussenin: voor veel fietsers zijn verharde paden te saai. Daarom sturen ze in de Allgäu fietsers over onverharde wegen.

Veel van de fietsetappes voeren door valleien naar meren en bezienswaardigheden die gemakkelijk te bereiken zijn met de fiets. Daarnaast zijn hier 24 fietstochten, waarbij je weer bij het beginpunt uitkomt.

Huis tussen de rivieren – Havelberg

In het UNESCO-biosfeerreservaat Midden-Elbe, in Havelberg, staat het informatiecentrum Haus der Flüsse (Huis der Rivieren). Bezoekers leren er van alles over de habitat van de inheemse flora en fauna en de unieke uiterwaardenlandschappen.

Buiten vind je milieu-educatiestations en een uitkijkplatform. Extra aandacht is er voor de revitalisering van het reservaat.

4.2.7
UNESCO-biosfeerreservaat Midden-Elbe © DZT

Voor meer info, kijk op de website van Germany Travel

Wat vindt u van dit artikel?