Top

Duitsland: de mooiste wandelwegen van 2023 en tips voor fietsroutes!

Panoramaweg Taubertal

Deze vijfdaagse route langs de rivieren de Tauber en de Main (Baden-Württemberg) combineert hoogtepunten als het Dal van de Molens en de imposante kastelen aan de Main. Met veel wijngaarden!

Hünenweg

De Hünenweg is een internationaal langeafstandswandelpad dat van Osnabrück (Nedersaksen) naar Groningen of vice versa loopt en twee UNESCO Global Geoparks (TERRA.vita en de Hondsrug) met elkaar verbindt. Onderweg zijn 30 hunebedden te zien.

SaaleHorizontale  

De 91 km lange SaaleHorizontale loopt over smalle paden langs steile schelpkalkhellingen met lichte, soms steile beklimmingen en biedt puur wandelplezier met spectaculaire uitzichten op het Midden-Saaletal (Thüringen).

Riedenburg_Aussicht_vom_Jurasteig
c_DZT_Deutschland abgelichtet Medienproduktion

De Jurasteig

In de Beierse Jura nodigen talloze grotten uit tot excursies. Hier loopt de 13 etappes tellende Jurasteig over een afstand van 237 kilometer over de toppen en dalen van dit middelgebergtelandschap.

Neanderland STEIG

De Neanderland STEIG loopt door het natuurlandschap in de regio Mettmann (Noordrijn-Westfalen), die als groene long tussen Rijn en Ruhr ligt.

Van de 17 etappes is vooral het Neandertal bijzonder, aan de rivier de Düssel. Hier werden fossiele menselijke resten uit de ijstijd ontdekt, die daardoor neanderthaler werden genoemd.

Oberlausitzer Bergweg

In Saksen slingert de 107 km lange Oberlausitzer Bergweg van de pottenbakkersstad Neukirch naar de stad Zittau, bij het drielandenpunt Duitsland-Polen-Tsjechië. Ontdek in zes etappes de granieten bergspitsen en vulkanische toppen.

Langeafstand fietsroutes: van witte stranden tot koninklijke kastelen

Oostzeekust:

Vanaf de Kieler Förde wordt het meteen leuk in de badplaatsen in de baai van Lübeck. Daarna gaat de route verder naar het eiland Rügen met de wereldberoemde krijtrotsen of zelfs naar Kopenhagen en Gdansk.

Moezel Fietsroute  

Het Duitse Moezel-fietspad, onderdeel van de internationale Moezel-route, loopt over hoofdzakelijk vlak terrein. Na Trier breekt de Moezel door het Rijnlandse Leisteengebergte en fietst u door het steeds smaller wordende, slingerende dal.

Bodensee-Königssee-Radweg

Het ene Alpenpanorama na het andere idyllische meer, de kastelen van koning Ludwig II: wie het Bodenmeer-Königssee-fietspad inclusief hellingen volgt, denkt dat hij door een prentenboek rijdt.

www.guenterstandl.de
Ramsau_b.Berchtesgaden_Ramsau_Auf_dem_Bodensee-Königssee-Radweg

Meer info over duurzaam reizen op: www.germany.travel/feelgood

Wat vindt u van dit artikel?