Top

Denken in mogelijkheden en niet in beperkingen

Tekst en Beeld: Ingrid Jansen

De duale wereld waar wij op dit moment in leven (en al honderden jaren) is een uitputtingsslag voor ons als mens en voor de Aarde. Onze wijze van leven zorgt ervoor dat er tekorten zijn. Grote tekorten terwijl de Aarde alleen maar overvloed kent.

Wat doen we verkeerd?

Waar hebben we de verkeerde afslag genomen en wat doet een land als Afrika goed? Het heeft te maken met onze denk- en zienswijze. Met de manier waarop wij geacht worden ons leven in te richten. Een op wereldniveau gecreëerde illusie die al decennia lang voortduurt en waar alleen bepaalde mensen rijk van worden.

Het systeem deugt niet. Als mens zitten we gevangen in een systeem terwijl wij over totale souvereiniteit beschikken en niets of niemand nodig hebben die ons leven inricht. Daar zijn wij prima zelf toe in staat. Onze zucht naar meer en beter, naar anders wordt onze ondergang en het is tijd om met een andere blik te kijken en jezelf eens af te vragen Waarom zijn wij hier op Aarde? Wat is de bedoeling van het Aardse leven?

20231210_132210 - vk

Het gaat over de eenvoud. Het leven dat ons haar schoonheid toont door de eenvoud, die vol waarde en schatten zit, die zo rijk is dat wij ons dat haast niet kunnen voorstellen. Zo simpel en moeiteloos dat we het bijna met ons overactieve brein niet kunnen bedenken. Het bedachte leven zoals de mens het gecreëerd heeft, put ons en Moeder Aarde uit.

20231114_100152 - vk

Waar is de moeiteloosheid gebleven?

Het stroomt en stroomt in mij en ik loop met Moeder Aarde en Vader Hemel aan de hand. Ik zie de grote illusie en onze zucht naar meer die ons en de Aarde uitput en waarbij we de schoonheid en moeiteloosheid uit het oog zijn verloren.

Ik zie de verandering voor mij die er mag komen en dat deze verandering in ons zit. In ons denken en in ons leven en dat we weer terug mogen om te leven zoals het leven bedoeld is.

Die laatste zin, ik schreef hem vaak. Ik wist het. Nu voel en zie ik het. Na deze laatste woorden ben ik terug op mijn plek op Aarde en neem ik afscheid van Moeder Aarde en Vader Hemel.

Als ik in bed lig zit Maria naast mij, pakt mijn hand en zegt:

Change is on it’s way

You are the change.

Liefs Ingrid

Wat vindt u van dit artikel?