Top

Biohotel nodigt uit

Tekst: Frans van der Beek

Wie een groen hart heeft en niet wil vliegen, kan bij de oosterburen terecht.

Gecertificeerd

Hier volgt een waardevolle tip. Vier vakantie, ontspan, geniet van natuur en wellness in het Rijnland: Land Gut Höhne, een gecertificeerd biologisch hotel. Het ligt in de buurt van Düsseldorf, aan de rand van de Neanderthalerstad Mettmann. Het biedt feelgoodkamers en wellness-suites. Uitstekende biologische buffetten met live cooking, sushi, biologische dranken en wijnen in restaurant Gutshof. De locatie heeft individuele evenementenruimtes en biedt service voor conferenties en besloten bijeenkomsten.

Bovendien gebruikt het 100% groene stroom en heeft het een uitgebreid beheer van hulpbronnen (lage CO2-voetafdruk). Het gebouw bestaat uit organische bouwmaterialen (verwerking van natuurlijke houtsoorten in eigen timmerwerk). De accommodatie is snel en gemakkelijk te bereiken met de auto vanaf het centraal station van Düsseldorf of de luchthaven DUS. Zet Land Gut Höhne alvast op de bucketlist.

Wat vindt u van dit artikel?

Frans van der Beek was een van de vaste presentatoren in de gouden tijd toen Radio Veronica vanaf de Noordzee programma’s maakte voor een miljoenenpubliek. Later werd hij nieuwslezer en de eerste hoofdredacteur van de Veronica Gids. Daarna kwamen er prachtige tijden bij de Veronica Omroep Organisatie (VOO) en grote magazine ’s zoals Penthouse. Voor de Krant van de Aarde volgt Frans de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid op de voet. Hij ergert zich aan de wijze waarop we van de Aarde lenen en weigeren om terug te betalen. En is blij met initiatieven die het welzijn van de planeet bevorderen. Frans geeft een rode kaart aan iedereen die het milieu en de natuur vernietigt en prijst met een groene kaart alle inspanningen die het leefklimaat bevorderen of herstellen. Suggesties zijn welkom op fhjvanderbeek@gmail.com.