Top

Adema’s slappe knieën

Tekst: Frans van der Beek | Beeld: Bigstock

Dieren zijn geen dingen! De Tweede Kamer debatteert over de Wet dieren. Voor de Partij voor de Dieren is dit een bizar debat, omdat in 2021 de Eerste en Tweede Kamer op voorstel van de PvdD deze wettelijke bescherming al regelden.

Rode kaart

Op dit moment probeert landbouwminister Adema met een afgezwakt voorstel deze wetswijziging terug te draaien. Daarvoor krijgt deze minister met de slappe knieën een knalrode kaart.

De Partij voor de Dieren doet er alles aan om dit te voorkomen en de dieren in de vee-industrie te beschermen.

Daarom doen zij wéér een eigen voorstel.

Partijleider Esther Ouwehand: ‘We voegen iets toe aan onze eerste wetswijziging om het duidelijker en specifieker te maken, gebaseerd op recente wetenschappelijke kennis. We maken het nu bijvoorbeeld heel duidelijk dat het afknippen van varkensstaarten en het verwijderen van koeienhoorns niet meer wordt toegestaan.’

Wat vindt u van dit artikel?

Frans van der Beek was een van de vaste presentatoren in de gouden tijd toen Radio Veronica vanaf de Noordzee programma’s maakte voor een miljoenenpubliek. Later werd hij nieuwslezer en de eerste hoofdredacteur van de Veronica Gids. Daarna kwamen er prachtige tijden bij de Veronica Omroep Organisatie (VOO) en grote magazine ’s zoals Penthouse. Voor de Krant van de Aarde volgt Frans de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid op de voet. Hij ergert zich aan de wijze waarop we van de Aarde lenen en weigeren om terug te betalen. En is blij met initiatieven die het welzijn van de planeet bevorderen. Frans geeft een rode kaart aan iedereen die het milieu en de natuur vernietigt en prijst met een groene kaart alle inspanningen die het leefklimaat bevorderen of herstellen. Suggesties zijn welkom op fhjvanderbeek@gmail.com.