Top

Lakota Wisdom Keeper Cheryl Angel (VS) bij KIVA-avond op 15 april

Tekst en Beeld: Marijke Kodden

Nieuwegein: Op maandag 15 april 2024 zal internationale gastspreker Lakota Wisdom Keeper Cheryl Angel (VS) spreken bij de speciale KIVA-filmavond in De Kom in Nieuwegein. Ook schrijver en spreker Robert Bridgeman zal zijn inzichten delen rond het thema ‘Terug naar de bron’.

Sinds de première in De Balie in Amsterdam, trekt de documentaire ‘KIVA The Call of the Wisdom Keepers’ – met veelal uitverkochte zalen – door het land. De boodschap en uitnodiging van de inheemse Wisdom Keepers: hoe we onze verbinding met de Aarde én elkaar kunnen herstellen.

Inheemse wijsheid

Deze avond – georganiseerd in samenwerking met Ayuna World – belooft een diepgaande verkenning te worden van inheemse wijsheid vanuit alle continenten en het belang van herverbinding met de Aarde. Wijsheid die al eeuwen bekend is, maar voor het grote publiek verloren is gegaan, staat centraal. Een unieke mix van een indrukwekkende documentaire, inspirerende gastsprekers, muziek die je raakt en mogelijkheden tot interactie met deze sprekers.

Poster KIVA WisdomKeepers - verkleind

KIVA The Call of the Wisdom Keepers

In de documentaire brengen inheemse Wisdom Keepers – die vanuit de hele wereld samenkomen bij deze KIVA ceremonies – een hoopvolle boodschap van harmonie en herverbinding, in deze tijd van chaos en verdeeldheid.

Marijke Kodden: “Via hun stem komt de stem van Moeder Aarde naar boven. Ze roept haar kinderen thuis. Via hun stem worden wij ook geroepen: wat doen wij in 2024, wat is onze reden om te bestaan, waarom zijn wij hier? Kunnen we weer contact maken met de Aarde, onze wortels, onze voorouders? Want wij zijn de ‘ancestors’ van de kinderen die er nu zijn en de kinderen die geboren worden. Zijn wij trouw aan onze eigen waarheid die diep van binnen zit en hoe kunnen we in onze keuzes ook de 7 generaties achter ons en de zeven generaties voor ons meenemen?”

Sprekers

Met name over dit thema, zal Lakota Wisdom Keeper Cheryl Angel (VS) deze avond spreken. Cheryl is een inheemse leider en eerbiedwaardige Lakota-Elder (Sioux). Zij is ‘Water Protector’ en met de slogan ‘Water is Life’ is zij een van de oorspronkelijke peilers geweest van het geweldloze verzet van het Lakota-volk bij Sacred Stone Camp/Standing Rock. Zij roept ons op om het allerbelangrijkste in ons leven: water te beschermen. Zij zal op 15 april spreken over het ‘7 Generatie Principe’: door generaties voor en na ons in onze besluitvorming mee te nemen, kunnen we zorgen voor een duurzamere wereld voor onze kinderen en kleinkinderen.

Schrijver en inspirator Robert Bridgeman onderzoekt verloren beschavingen. Hij deelt zijn inzichten binnen het thema van de avond ‘Terug naar de Bron’, specifiek gericht op onze Europese ‘wortels’ en verloren inheemse kennis.

KIVA-avond: Terug naar de bron

maandag 15 april, 19.30 – 22.00  in De Kom, Nieuwegein.

Voor informatie en tickets:  www.ayuna.world/tickets

En voor meer achtergrondinformatie + trailer van de film:

www.kiva-wisdomkeepers.com

Wat vindt u van dit artikel?