Top

Nog een hapje krokodil?

’s Avonds om zes uur de vork boven de gehaktbal, geflankeerd door bloemkool en aardappelen met een kuiltje jus? Het is een menu dat langzaam verdwijnt. In Europa komt steeds meer exotisch vlees op tafel, zoals krokodil, kaaiman, slang, schildpad en leguaan. Je moet er maar trek in hebben! Gelukkig draait bij de meeste mensen hun maag om als ze alleen al denken aan een gebakken leguaan, want als het een hype wordt, zal dat de natuur nog meer beschadigen. En wat volgt daarna? Broodje olifant? Hapje beer? Tijgertosti? De Wereldgezondheidsorganisatie is er niet gerust op en waarschuwt dat reptiel-vlees veel bacillen, parasieten en virussen bevat. Dus koud bewaren en goed doorbakken. Nog beter: niet eten!

 

De rubriek Nieuws op z’n Frans wordt samengesteld door Frans van der Beek. Frans van der Beek is zeer betrokken bij het wel en het wee van de Aarde. Zo stond hij onder meer aan de wieg van de Dag van de Aarde in Nederland en is hij mede-initiatief- nemer van deze krant. Hij looft groene initiatieven en hekelt de afbraak van natuur en milieu. In deze rubriek deelt hij groene en rode kaarten uit. Groen maakt blij, rood maakt boos. Voor alle duidelijkheid dus.

Wat vindt u van dit artikel?

Frans van der Beek was een van de vaste presentatoren in de gouden tijd toen Radio Veronica vanaf de Noordzee programma’s maakte voor een miljoenenpubliek. Later werd hij nieuwslezer en de eerste hoofdredacteur van de Veronica Gids. Daarna kwamen er prachtige tijden bij de Veronica Omroep Organisatie (VOO) en grote magazine ’s zoals Penthouse. Voor de Krant van de Aarde volgt Frans de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid op de voet. Hij ergert zich aan de wijze waarop we van de Aarde lenen en weigeren om terug te betalen. En is blij met initiatieven die het welzijn van de planeet bevorderen. Frans geeft een rode kaart aan iedereen die het milieu en de natuur vernietigt en prijst met een groene kaart alle inspanningen die het leefklimaat bevorderen of herstellen. Suggesties zijn welkom op fhjvanderbeek@gmail.com.